Agricultorii gorjeni au primit o parte din subvenţiile acordate de stat

Articol semnat de Alin Ion / Adevarul de Gorj

presaAgricultorii gorjeni au primit o parte din subvenţiile acordate de stat
S-au acordat subvenţii consistente pentru culturile agricole
Agricultorii gorjeni au primit, de la începutul anului şi până în prezent, subvenţii în valoare de aproape 44 milioane de lei pentru suprafeţele deţinute. Plăţile au fost făcute prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj. Potrivit conducerii instituţiei, începând cu data de 16 octombrie se efectuează plăţi în avans, în cuantum de 70 % din plăţile aferente campaniei  2009, în cadrul aceloraşi măsuri de sprijin, respectiv, plăţile pe unitatea de suprafaţă (SAPS).
Peste 500 de fermieri au primit subvenţii în această toamnă
În această toamnă, APIA Gorj a plătit subvenţii de peste 300.000 de lei către 526 de fermieri. La Centrul judeţean Gorj din cadrul instituţiei au fost înregistraţi 4958 de fermieri. Dintre aceştia, peste 3000 de fermieri au fost verificaţi, această fiind etapa premergătoare autorizării la plată. Până în prezent au fost autorizaţi la plată un număr de 2293 de fermieri, suma totală de plată fiind de peste 1,2 milioane de lei.
Centrul Judeţean Gorj al APIA a efectuat plăţi reprezentând ajutoare de stat pentru sectorul zootehnic (carne de porc, carne de pasăre,  bovine abatorizate, ouă de consum, lapte conform, miere, neutralizarea deşeurilor de origine animală), în valoare totală de 5,8 milioane de lei.

Lasa un comentariu

Apia Centrul Iudetean Gorj

    Bld. Ecaterina Teodoroiu, nr.92, Tg-Jiu
    Tel: 0253-213035
    Fax: 0353-814276
    E-mail: apia.gorj@apia.org.ro
    Web: www.apiagorj.ro

Materiale de informare

banner
(©) 2009-2019 Drepturi rezervate pentru APIA Gorj. Inregistrare domenii in doar cateva minute. Deschide usa business-ului tau online.