Agricultorii primesc banii europeni

presa2

Izabela Balanoiu | Impact in Gorj – 14.10.2009

Începând de mâine, reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj vor demara efectuarea plăţilor directe pe unitatea de suprafaţă ce se acordă în agricultură. Potrivit directorului instituţiei, Constantin Negrea, la nivelul judeţului Gorj au fost depuse 25.132 cereri, corespunzătoare pentru o suprafaţă de teren agricol utilizat de 99.617 de hectare. Comparativ cu anul precedent, numărul cererilor a crescut cu 734, iar suprafaţa pentru care s-a solicitat sprijin financiar, de asemenea, a crescut cu aproximativ  6100 hectare.

Reprezentanţii instituţiei au efectuat zeci de controale în teren şi verificări efectuate prin teledetecţie, pentru a vedea dacă datele declarate în cererile depuse de agricultorii gorjeni la sediul APIA Gorj corespund cu datele şi cu terenul deţinut în realitate. Ca urmare a controlului efectuat, în baza de date a fost constatat „un număr de 278 de blocuri fizice supradeclarate”, susţin reprezentanţii APIA, adică solicitarea la plată a aceleiaşi suprafeţe de teren a fost făcută de către doi fermieri. Astfel, un număr de 410 exploataţii au făcut obiectul controlului clasic în teren, alte 3199 au fost controlate prin teledetecţie, iar 1683 de exploataţii au fost controlate cu privire la îndeplinirea angajamentelor asumate de fermieri pentru plăţile compensatorii aferente pachetului de agromediu.

Fermierii care au depus cereri de plată urmează să primească începând de mâine, în avans, o parte, aproximativ 50 euro pe hectar din sumele cuvenite pentru Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS). Fermierii vor primi, pentru campania 2009, suma de 117 euro pe hectar, din care 71 euro pe hectar provin din bugetul Comunităţii Europene şi alţi 46 euro la hectar provin din bugetul de stat.

Lasa un comentariu

Apia Centrul Iudetean Gorj

    Bld. Ecaterina Teodoroiu, nr.92, Tg-Jiu
    Tel: 0253-213035
    Fax: 0353-814276
    E-mail: apia.gorj@apia.org.ro
    Web: www.apiagorj.ro

Materiale de informare

banner
(©) 2009-2019 Drepturi rezervate pentru APIA Gorj. Inregistrare domenii in doar cateva minute. Deschide usa business-ului tau online.