Comunicat de presa – 30 aprilie 2014, termen depunere cereri de rambursare pentru motorina, trim.I 2014

Centrul judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA Gorj) informează că, în Monitorul Oficial nr. 236/02.04.2014, a fost publicat Ordinul nr. 431/2014 pentru aprobarea cantităţilor de motorină, ce beneficiază de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare.

Pentru trimestrul I al anului 2014, cererile pentru ajutorul de stat mai sus amintit se depun până la 30 aprilie 2014, inclusiv.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, beneficiarii au obligaţia comunicării către APIA, în scris, a opţiunii referitoare la modalitatea de achiziţionare a cantităţii de motorină, respectiv integral sau în tranşe.

Cantităţile de motorină ce fac obiectul acestui ajutor de stat se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.

La Centrul judeţean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, au fost depuse 67 cereri de acord prealabil pentru o cantitate de 502.957 litri, aferentă anului 2014.

La această dată, nu s-a depus nici o cerere de decontare a ajutorului de stat pentru rambursarea diferenţei de acciză pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor agricole mecanice in sector animalier, vegetal şi de îmbunătăţiri funciare, de aceea facem apel la fermieri s[ se incadreze în termenul stipulat de cadrul legislativ în vigoare.

 

Legislaţie incidentă:

 • Hotărârea Guvernului nr. 763/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare;
 • Ordinul M.A.D.R. nr. 1229/2013 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi formularistica necesară privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare.

Director executiv,

Dr. ing. Constantin Negrea

Lasa un comentariu

Apia Centrul Iudetean Gorj

  Bld. Ecaterina Teodoroiu, nr.92, Tg-Jiu
  Tel: 0253-213035
  Fax: 0353-814276
  E-mail: apia.gorj@apia.org.ro
  Web: www.apiagorj.ro

Materiale de informare

banner
(©) 2009-2019 Drepturi rezervate pentru APIA Gorj. Inregistrare domenii in doar cateva minute. Deschide usa business-ului tau online.