Comunicat de presa – depunere cereri de ajutor specific pentru producatorii de lapte din zone defavorizate – transa a doua

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 01 – 29.10.2010,  se desfăşoară  cea de a doua perioadă de depunere a cererilor pentru schemele de ajutor specific, finanţate din FEGA, acordate  producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate şi îmbunătăţirii calităţii produselor agricole, în sectorul de agricultură ecologică, aflate în  conversie,  ajutoare specifice reglementate de H.G. nr. 755/2010 şi H.G. nr. 759/2010  modificate şi completate de H.G 995/2010.

Potrivit HG.759/2010 cu modificările şi completările ulterioare, ajutorul specific se acordă pentru exploataţiile din producţia vegetală şi animalieră, care sunt înregistrate în sistemul de agricultură ecologică şi care se află în perioada de conversie, respectiv trecerea de la agricultura convenţională la agricultura ecologică.

Producătorii agricoli pot depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploataţie din producţia vegetală, fie numai pentru una din speciile din producţia animalieră, sau numai pentru o exploataţie din apicultură.

Beneficiarii ajutorului specific sunt producătorii agricoli, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, activi, înregistraţi în fiecare an în sistemul de agricultură ecologică şi care se află sub contract cu un organism de inspectie şi certificare, aprobat în România.

Potrivit prevederilor  H.G. nr 755 / 2010 cu modificările şi completările ulterioare,  beneficiarii ajutorului specific acordat  producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate sunt producătorii agricoli, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale ori întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 cu modificările ulterioare, crescători de vaci de lapte, înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte pentru livrări şi/sau vânzări directe şi cu exploataţii localizate în zonele defavorizate din România, identificate în anexa nr. 4 A a Programului  Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013.

 Cererile se depun la Centrele Judeţeane ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza teritorială unde se află exploataţia şi trebuie să fie însoţite de documentele prevăzute de HG 759/2010 si H.G. nr 755 / 2010  cu modificarile si completarile ulterioare.

Controlul la faţa locului se efectuează până la data de 15 noiembrie a fiecărui an, conform manualului de proceduri elaborat de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru ambele scheme  de ajutor specific.

Serviciul Relaţii cu Publicul şi Comunicare

Lasa un comentariu

Apia Centrul Iudetean Gorj

    Bld. Ecaterina Teodoroiu, nr.92, Tg-Jiu
    Tel: 0253-213035
    Fax: 0353-814276
    E-mail: apia.gorj@apia.org.ro
    Web: www.apiagorj.ro

Materiale de informare

banner
(©) 2009-2019 Drepturi rezervate pentru APIA Gorj. Inregistrare domenii in doar cateva minute. Deschide usa business-ului tau online.