Comunicat de presa – Pana la 30 aprilie se pot solicita cote de lapte de la rezerva nationala

lapte de calitateAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte producătorilor de lapte că pot solicita, până la data de 30 aprilie 2010, acordarea cotelor din rezerva naţională.

Potrivit Ordinului nr. 83/2009, cantitatea minimă care poate fi solicitată din rezervă este de 10.000 kg cotă, iar cantitatea maximă este de 1.200.000 kg cotă.

Cererile pentru atribuirea de cotă din rezerva naţională pot fi depuse de către producătorii de lapte care şi-au mărit capacitatea de producţie în exploataţie, dovedită prin depăşirea cotei disponibile în anul precedent de cotă, respectiv de către producătorii care îşi încep activitatea în timpul anului de cotă şi comercializează lapte pe piaţă.

Criteriile de acordare a cotelor din Rezerva Naţională sunt următoarele:

– depăşirea cotei individuale de lapte/începerea activităţii de comercializare a laptelui  în timpul anului de cotă;

– deţinerea unui efectiv de cel puţin 10 capete vaci de lapte la sfârşitul anului de cotă/la data solicitării;

– absolvirea unui curs de pregătire profesională în domeniul creşterii vacilor de lapte şi/sau al organizării pieţei laptelui în Uniunea Europeană prin sistemul cotelor de lapte.

Precizăm că producătorul de lapte care în anul de cotă precedent distribuirii din rezerva naţională a vândut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cotă de lapte altui producător nu beneficiază de cotă din rezerva naţională.

 SERVICIUL COMUNICARE ŞI PROMOVARE PROGRAME

Lasa un comentariu

Apia Centrul Iudetean Gorj

    Bld. Ecaterina Teodoroiu, nr.92, Tg-Jiu
    Tel: 0253-213035
    Fax: 0353-814276
    E-mail: apia.gorj@apia.org.ro
    Web: www.apiagorj.ro

Materiale de informare

banner
(©) 2009-2019 Drepturi rezervate pentru APIA Gorj. Inregistrare domenii in doar cateva minute. Deschide usa business-ului tau online.