CP – Adeverinte pentru masura 215 din PNDR- Plăţi privind bunăstarea animalelor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Măsurii 215 Plăţi privind bunăstarea animalelor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 că eliberează adeverinţe pentru cei care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente.

 Creditele oferă fermierilor posibilitatea utilizării de resurse financiare, necesare activităţilor curente, până la efectuarea, de către APIA, a plăţilor la care sunt îndreptăţiţi potrivit prevederilor legale în vigoare.

 Până la această dată, Agenţia a încheiat convenţii cu CEC Bank SA, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Creditcoop, Intesa Sanpaolo România, Agricover IFN SA, Unicredit Ţiriac Bank,  în conformitate cu prevederile Masurii 215-  Plăţi privind bunăstarea animalelor -porcine şi Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltării Rurale nr.149/2012 pentru aprobarea modelului cererii de ajutor privind măsura 2.1.5 – Plăţi privind bunăstarea animalelor –porcine.

 Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o Adeverinţă de înregistrare a fermierului prin care confirmă:

–          că solicitantul a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor.

–          25 % din valoarea sprijinul solicitat.

 Valoarea creditului/facilităţii de finanţare va fi de până la 90% din suma cuvenită din Plăţile privind bunăstarea animalelor, denominată în lei astfel:

a)      pentru creditele acordate de Bancă până la data de 31.12.2012 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană la data solicitarii creditului;

b)      pentru creditele acordate de Bancă începând cu data de 01.01.2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 31.12.2012.

Fondul de Garantare a Creditului Rural – FGCR IFN S.A. şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează 80% din valoarea creditelor acordate de Bancă.

Reafirmăm recomandarea adresată fermierilor interesati să îşi aleagă Creditorul numai după un studiu atent al condiţiilor de creditare impuse de fiecare bancă (creditoare), pentru a obţine condiţiile de creditare cele mai avantajoase şi care se potrivesc cel mai bine profilului exploataţiei sale.

Opţiunea de a solicita creditul aparţine integral fermierului.

 SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE

Lasa un comentariu

Apia Centrul Iudetean Gorj

    Bld. Ecaterina Teodoroiu, nr.92, Tg-Jiu
    Tel: 0253-213035
    Fax: 0353-814276
    E-mail: apia.gorj@apia.org.ro
    Web: www.apiagorj.ro

Materiale de informare

banner
(©) 2009-2019 Drepturi rezervate pentru APIA Gorj. Inregistrare domenii in doar cateva minute. Deschide usa business-ului tau online.