Informare de presa – statistici accesare IPA online

presa8Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că 31.000 de fermieri au accesat aplicaţia IPA Online şi au completat electronic declaraţia de suprafaţă în vederea depunerii cererii de plată pentru schemele/măsurile de sprijn SAPS 2010.

Astfel, în intevalul 13 ianuarie – 23 februarie 2010, un număr de 31.000 de fermieri au completat electronic această declaraţie, pentru o suprafaţă totală de aproape 600.000 de hectare.

Potrivit monitorizării APIA, cele mai multe accesări IPA Online au fost realizate de către fermierii din judeţele Sibiu (6.098 fermieri), Sălaj (3.145 fermieri) şi Hunedoara (2.553 fermieri). În funcţie de mărimea exploataţiei, cele mai mari suprafeţe au fost digitizate în judeţele Sibiu (55.075 hectare), Călăraşi (54.490 hectare) şi Caraş-Severin (49.732 hectare).La nivelul APIA Gorj , nu s-a depus inca nici o declaratie online, insa s-au realizat instruiri cu fermierii interesati de aceasta aplicatie.

Reamintim că, prin intermediul aplicaţiei IPA Online, accesibilă la adresa http://lpis.apia.org.ro/, fermierii pot realiza online operaţiunile de identificare şi digitizare a parcelelor agricole, stabilindu-şi astfel declaraţia de suprafaţă.

APIA a dezvoltat aplicaţia IPA Online pentru a veni în sprijinul fermierilor, astfel încât să fie evitate erorile identificate în campaniile SAPS precedente, în ceea ce priveşte completarea cererii de plată. Precizăm că utilizarea acestei aplicaţii nu este obligatorie şi nici nu condiţionează acordarea sprijinului pe suprafaţă.

Orice fermier poate accesa IPA online, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole de acces furnizate de APIA personal fiecărui fermier şi sub semnătura acestuia. Dacă solicitantul nu are acces la internet, poate utiliza aplicaţia la Centrele APIA, unde angajaţii au fost instruiţi pentru a oferi asistenţă fermierilor, la sediul Primăriei etc.

 Este important de menţionat că fiecare fermier care şi-a completat declaraţia de suprafaţă prin intermediul IPA Online trebuie să depună la Centrele APIA şi o cerere de plată, începând cu data de 1 martie 2010.

Precizăm că pe pagina web a Agenţiei este disponibil manualul de utilizare IPA online. Informaţii suplimentare pe www.apiagorj.ro sau  www.apia.org.ro .

Lasa un comentariu

Apia Centrul Iudetean Gorj

    Bld. Ecaterina Teodoroiu, nr.92, Tg-Jiu
    Tel: 0253-213035
    Fax: 0353-814276
    E-mail: apia.gorj@apia.org.ro
    Web: www.apiagorj.ro

Materiale de informare

banner
(©) 2009-2019 Drepturi rezervate pentru APIA Gorj. Inregistrare domenii in doar cateva minute. Deschide usa business-ului tau online.