Comunicat de presa – utilizare IPA online

presa8

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că 7.100 de fermieri au accesat aplicaţia IPA Online şi au completat electronic declaraţia de suprafaţă, în vederea depunerii cererii de plată pentru schemele/măsurile de sprijn SAPS 2010.

Astfel, din data de 13 ianuarie a.c., până în prezent, un număr de 7.100 de fermieri şi-au completat electronic această declaraţie, pentru o suprafaţă totală de aproape 177.400 de hectare.

Reamintim că prin intermediul aplicaţiei IPA Online, accesibilă la adresa http://lpis.apia.org.ro/ , fermierii pot realiza online operaţiunile de identificare şi digitizare a parcelelor agricole, stabilindu-şi astfel declaraţia de suprafaţă.

Pentru a clarifica anumite informaţii vehiculate de către mass-media, subliniem că utilizarea acestei aplicaţii nu este obligatorie şi nici nu condiţionează acordarea sprijinului pe suprafaţă. APIA a dezvoltat aplicaţia IPA Online pentru a veni în sprijinul fermierilor, astfel încât să fie evitate erorile identificate în campaniile SAPS precedente, în ceea ce priveşte completarea cererii de plată.

Orice fermier poate accesa IPA online, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole de acces furnizate de APIA personal fiecărui fermier şi sub semnătura acestuia. Dacă solicitantul nu are acces la internet, poate utiliza aplicaţia la Centrele APIA, unde angajaţii au fost instruiţi pentru a oferi asistenţă fermierilor, la sediul Primăriei etc. Este important de menţionat că fiecare fermier care şi-a completat declaraţia de suprafaţă prin intermediul IPA Online trebuie să depună la Centrele APIA şi o cerere de plată.

Precizăm că pe pagina web a Agenţiei este disponibil manualul de utilizare IPA online. Informaţii suplimentare pe www.apia.org.ro sau www.apiagorj.ro.

In judetul Gorj, in anul 2009, un singur fermier a completat declaratia online pentru o suprafata de 401 ha, iar pana in prezent 90 fermieri si-au solicitat contul de utilizator si parola in vederea accesarii ulterioare a aplicatiei.

Lasa un comentariu

Apia Centrul Iudetean Gorj

    Bld. Ecaterina Teodoroiu, nr.92, Tg-Jiu
    Tel: 0253-213035
    Fax: 0353-814276
    E-mail: apia.gorj@apia.org.ro
    Web: www.apiagorj.ro

Beneficiarii si platile FEGA si FEADR

banner
(©) 2009-2015 Drepturi rezervate pentru APIA Gorj. Inregistrare domenii in doar cateva minute. Deschide usa business-ului tau online.