15 mai 2018, inclusiv- termen limita de depunere a cererilor unice de plata Campania 2018

Comunicat de presa

Centrul Judetean Gorj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA Gorj) reamintește că termenul limită de depunere a Cererilor unice de plată, în cadrul Campaniei 2018, este data de 15 mai a.c., inclusiv, conform Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale  nr. 15/17.01.2017 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a ajutoarelor naţionale  tranzitorii care se aplică în agricultură, la nivelul MADR şi al APIA.

Până in seara zilei de 06.05.2017, au fost depuse, la Centrele locale si Centrul judeţean Gorj, un număr de 15.490 cereri unice de plată, pentru o suprafaţă de 53.600 hectare, in procent de 83,90% din numarul de fiermieri programati si 80,62% din suprafata, solicitata la plata, in campania anterioara.

In cele 9 zile, ramase pana la termenul final de depunere, sunt asteptati, un numar de 2.972 fermieri, programati sau reprogramati.

Fermierii pot depune o singură Cerere unică de plată, chiar dacă deţin suprafeţe de teren sau animale, în mai multe  localităţi sau  in alte judeţe!

Reamintim că pentru suprafaţe mai mari de 50 hectare de teren agricol, cererile se depun la Serviciul Autorizare Plati din cadrul Centrului județen, iar în cazul în care se care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la Centrele  locale.

Rugăm fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați, conform INVITAȚIEI primite, pentru a putea utiliza eficient timpul pe care l-am rezervat fiecarui fermier in vederea primirii  Cererii de plata în Campania 2018.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Reamintim ca, functionarii publicii cu atributii si competente, de primire a cererilor din cadrul Centrului Judetean Gorj si a Centrelor locale, vor avea program de lucru prelungit, adaptat la solicitarile  fermierilor si isi vor desfasura  activitatea, in program normal de lucru, si in zilele de sfarsit de saptamana, respectiv in zilele de 12 si 13 mai 2018.

 

Director executiv,

Dr.ing. Constantin Negrea

Lasa un comentariu

Apia Centrul Iudetean Gorj

    Bld. Ecaterina Teodoroiu, nr.92, Tg-Jiu
    Tel: 0253-213035
    Fax: 0353-814276
    E-mail: apia.gorj@apia.org.ro
    Web: www.apiagorj.ro

Materiale de informare

banner
(©) 2009-2020 Drepturi rezervate pentru APIA Gorj. Inregistrare domenii in doar cateva minute. Deschide usa business-ului tau online.