CP_conferinta promovare masuri implementate de APIA din PNDR 2014-2020 – TG JIU

15.06.2022

COMUNICAT DE PRESA

privind derularea Conferinței de promovare a măsurilor implementate de APIA din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, la Targu-Jiu

 

In data de 14 iunie 2022, în județul Gorj, la Târgu Jiu, a avut loc  Conferința de promovare a măsurilor implementate de APIA din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, organizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în cadrul campaniei de informare si constientizare prin care instituția iși  propune eficientizarea implementarii măsurilor de dezvoltare rurală gestionate și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.

Obiectivele generale ale Campaniei de informare vizează creșterea gradului de vizibilitate în rândul fermierilor și a conștientizării cu privire la modul de accesare a măsurilor de mediu și climă, diseminarea de informații, promovarea oportunităților de finanțare prin intermediul măsurilor PNDR 2014-2020 implementate de APIA, precum și conștientizarea cu privire la posibilele sancțiuni care pot  fi aplicate în cazul în care aceștia nu își respect obligațiile asumate în cererea de finațare.

Măsurile vizate de campania de informare sunt Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

Am avut alături de noi importante oficialități locale, respectiv pe domnul Marcel Petrică Iacobescu, prefectul județului Gorj, domnul Marcel Laurențiu Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu și domnul Ionel Dobre, manager public în cadrul Consiliului județean Gorj, care au comunicat fermierilor beneficiari ai fondurilor europene mesaje de susținere din partea administrației publice locale. Ne bucurăm că fermierii au răspuns pozitiv invitatiei APIA,  prezența acestora în număr mare arătând interesul pentru măsurile derulate.

Sesiunea de informare de la Târgu Jiu, județul Gorj, face parte din seria conferințelor dedicate promovării măsurilor de dezvoltare rurală implementate de APIA, următoarele sesiuni de informare fiind programate a se desfășura la nivelul județelor Dâmbovița, Timiș și Bihor.

Director executiv APIA CJ Gorj,

Traian CRĂC

 fisiere atasate: CP conferinta informare PNDR tgJiu 14.06.2022

Comentarii inchise.

Apia Centrul Iudetean Gorj

    Bld. Ecaterina Teodoroiu, nr.92, Tg-Jiu
    Tel: 0253-213035
    Fax: 0353-814276
    E-mail: apia.gorj@apia.org.ro
    Web: www.apiagorj.ro

Materiale de informare

banner
(©) 2009-2022 Drepturi rezervate pentru APIA Gorj. Inregistrare domenii in doar cateva minute. Deschide usa business-ului tau online.