CP_semnare Protocol nou de cooperare interinstituțională cu AIPA din Republica Moldova

08.07.2021

APIA a semnat un nou Protocol de cooperare interinstituțională cu AIPA din Republica Moldova

 

Astăzi, 8 iulie 2021, Directorul General APIA, domnul Adrian PINTEA a semnat la Tulcea, împreuna cu omologul său, domnul Vadim CURMEI, Director AIPA, un nou Protocol de cooperare interinstituțională între Agenția de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) și Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova, continuând astfel tradiția de peste 10 ani a parteneriatului dintre cele două agenții.

APIA are o strânsă relație de colaborare cu agenția soră din Republica Moldova, aceasta debutând încă de la înființarea AIPA, context în care APIA o oferit sprijin metodologic și procedural și continuând pe parcursul anilor prin diversificarea ariei de cooperare cu noi teme de interes.

Principalele linii de cooperare ale noului protocol vizează acordarea de sprijin din partea APIA la implementarea sistemului de management și control intern, în scopul asigurării unei gestiuni eficiente a activității de subvenționare în cadrul AIPA, la crearea premiselor de ordin legal și tehnic pentru organizarea și funcționarea grupurilor de producători conform modelului existent în România și alte state UE, precum și la dezvoltarea și gestionarea sistemului integrat de administrare și control și crearea LPIS.

Reînnoirea parteneriatului şi extinderea domeniilor de cooperare dintre APIA şi AIPA reconfirma dinamica accentuată a relațiilor de cooperare romano-moldovene, iar continuarea schimbului de experiență şi bune practici între experții celor două agenții va fi extrem de util şi productiv pentru ambele părți.

 

CP_Semnare_Protocol nou de cooperare_APIA_AIPA_Republica Moldova_08 07 2021 (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE

 

Comentarii inchise.

Apia Centrul Iudetean Gorj

    Bld. Ecaterina Teodoroiu, nr.92, Tg-Jiu
    Tel: 0253-213035
    Fax: 0353-814276
    E-mail: apia.gorj@apia.org.ro
    Web: www.apiagorj.ro

Materiale de informare

banner
(©) 2009-2021 Drepturi rezervate pentru APIA Gorj. Inregistrare domenii in doar cateva minute. Deschide usa business-ului tau online.